About….

Soms lijkt het alsof alle puzzelstukjes op zijn plek vallen….

Maar dit was niet de puzzel die je ooit voor ogen had om te maken. Of misschien toch wel? Wanneer je in korte tijd je beide ouders en dan ook nog je baan verliest is het alsof alle basis onder je weg valt. En dan, wat ga je dan doen? Ik deed altijd al wel waar ik blij van werd bij mijn vorige baan, ontwerpen, prototypen, ik had veel vrijheid. Maar het soort producten en materiaalgebruik gingen me toch steeds meer tegen staan. En dat blijft waarschijnlijk want de maatschappij vraagt om steeds goedkoper. En zolang de vraag er is zal er steeds meer worden aangeboden.

Maar ik maak me er ook schuldig aan, dat geef ik eerlijk toe. Ik koop ook mijn glazen bij de IKEA en loop wel eens de Action in, want ze hebben daar transferpapier wat ik dan weer gebruik voor mijn labels. Toch houd ik er steeds meer rekening mee en koop ik mijn kleding al zoveel mogelijk tweedehands en ben ik een lastige weggooier, want misschien kan ik er nog iets mee….

Dat maken, van niets iets maken, en het liefst iets dat werkt, of nog een andere functie heeft, heerlijk. 3DCAD was voor mij toen ik begin aan mijn studie Industrieel Ontwerpen zo’n openbaring. Nu kon ik eindelijk wat ik in mijn hoofd had werkelijk tekenen, maar ook spelen met verhoudingen afrondingen en geintegreerde functies. Nu dat 3DCAD heel toegankelijk is, en samen met 3Dprinten voor kinderen ook tastbaar word, leek het mij heerlijk om mijn opgedane kennis en ervaring over te kunnen dragen. Dit lijkt me nog steeds heel fijn, maar ik merkte ook dat ik juist nu dat mijn eigen kinderen nog klein zijn, ik nu veel flexibiliteit wil. Dus dat op dit moment de oplossing was om voor mezelf te beginnen. Dat is nu StudioDMV / REFABRIC geworden

Studio DMV is ontwerpen , van alles eigenlijk, van grafisch tot product. Daarnaast kan ik ook bemiddelen in en maken van prototypen van allerlei soorten materialen.

REFABRIC is het restaureren en stofferen van meubels. Waardeer het, repareer het. Vaak kunnen meubels nog heel veel jaren mee, alleen wordt je misschien niet meer zo blij van de kleur, of is het ingezakt of de stof versleten. Door het opnieuw te stofferen of te voorzien van een nieuw fris kleurtje kan dit weer zorgen voor een hele andere look!

REFABRIC.NL

Eigenlijk de ultieme combinatie van alles waar ik heel gelukkig van wordt.

Liefs Vanessa


Disclaimer